Valoració positiva de la festa major confinada de Sant Jaume de Llierca

La festa major de Sant Jaume de Llierca 2020 ha estat la més estranya d’aquests últims anys. Amb la proposta “Des de la finestra també hi ha festa!” realitzada des de l’ajuntament i les entitats del municipi, es van realitzar un reguitzell d’actes que tenien com a punt comú mantenir l’ànima de la festa respectant en tot moment les normes de seguretat i adaptant-la a les circumstàncies que imposava la crisi sanitària del coronavirus.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca, valora molt positivament l’actitud i la comprensió de totes els veïns i les veïnes del municipi de seguir les directrius per evitar la propagació del coronavirus. “Estem molt contents de la resposta que ha tingut aquesta festa confinada, la gent ha respectat les normes de seguretat i hi ha hagut molta participació des dels balcons de les cases”.

La implicació dels veïns del municipi va estar motivada uns dies abans de la festa, doncs des de l’ajuntament es va regalar una panera de festa major que comptava amb tot l’imprescindible per gaudir-ne des de la finestra: cava, olives i patates per fer el vermut; gallarda i banderola per decorar finestres i balcons, serpentines i paperets per animar la cercavila i bengales i llaminadures per gaudir dels focs artificials.

La resposta dels veïns ha estat immillorable. Molts d’ells han adornat els carrers amb les gallardes i  la majoria dels balcons lluïen la banderola de la festa”, comenta Cargol.

Els actes de la festa estaven pensats des del més grans fins els més xics. El divendres i el dissabte els més joves van tenir una cita en streaming amb Lo Puto Cat i Animal DJ, que van aconseguir que més de 200 persones estiguessin connectades gaudint de l’actualitat musical.

La tradicional missa i cercavila amenitzada amb Els Rossinyolets també va tenir lloc en aquesta festa major confinada. Els espectacles itinerants van recorre els carrers del municipi, fent passar una bona estona tant als infants com als adults.

L’acte per excel·lència i el més ben valorat pels veïns, van ser els focs artificials, que van culminar aquests dos dies d’una festa major diferent.

“Des de l’ajuntament desitgem que l’any vinent estigui tot més normalitzat i que la festa major, tal i com la coneixem, pugi tornar amb més força que mai i esdevingui unes dates per compartir records, vivències i experiències”, conclou Cargol.

Clica aquí per veure l’àlbum i vídeos de la Festa Major