La gent gran homenatjada a Sant Jaume de Llierca

Aquest diumenge 15 de maig, es va celebrar a Sant Jaume de Llierca, l’Homenatge a la Vellesa, organitzat per l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i el Casal de la Gent Gran del poble.

Gràcies a la col·laboració desinteressada de més de 15 voluntaris, la tenacitat i la il·lusió de diverses persones, aquesta festa va oferir, una gran diversitat d’activitats amb un gran èxit de participació.

La festa va començar a les 12 del migdia amb la foto de grup a les escales del Centre Cívic. Seguidament es va celebrar la tradicional missa a l’església parroquial.

Lourdes Barris, regidora de cultura, ha explicat que el Dinar de Germanor, acte central de la festa, va ser un èxit, amb més de 100 comensals “El dinar de germanor és l’acte més emblemàtic de l’Homenatge a la Vellesa, perquè és un lloc de trobades, de molta gent que no es veu cada dia i on es recorden diferents anècdotes del poble”.

Abans del dinar l’Alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, va pronunciar un discurs on va dir que “aquesta festa és un reconeixement del valor que, amb el seu treball i experiència, han aportat tota la gent gran al nostre poble”.

Cargol també va destacar la importància de lluitar pels drets dels més grans, “Cal avançar en drets, llibertats, polítiques i actuacions concretes que puguin garantir un envelliment saludable, la sostenibilitat de les pensions, la seguretat personal, la formació, el dret a l’autonomia personal i a envellir a casa seva, cal lluitar contra la solitud no volguda”

Acte seguit, es va procedir a fer entrega d’una placa i un ram de flors a l’hereu i la pubilla de la gent gran de Sant Jaume, enguany Joan Plana i Loreto Planella.

A la tarda, va ser el tron de l’espectacle musical a càrrec de Manelic de Pera i ball amb el grup Sharazan.

Un dia, en definitiva, que ha donat a la gent gran del poble la possibilitat de trobar-se i realitzar activitats junts, i que els organitzadors tanquen amb la sensació que tothom ha gaudit de la festa.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de l’Homenatge a la Vellesa 2022