La Festa Major de Sant Jaume de Llierca ha combinat el seny i la rauxa

“Hem combinat seny i rauxa, per això ha estat un èxit”. Amb aquestes paraules, l’alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, ha valorat la Festa Major, que va acabar aquest dimarts a la tarda amb la tornaboda i el ball. Per a Cargol, la de 2022; ha estat una Festa Major històrica. Amb molta participació, normalitzada i amb ganes de passar-ho bé.

Cargol ha recordat que veníem de dues festes majors, pràcticament virtuals quan va aparèixer la pandèmia del coronavirus (el 2020) i l’altra amb mascareta i moltes restriccions d’aforament (la de 2021). Ha subratllat que la festa major d’enguany era tot un repte ja que es recuperava la plena presencialitat, sense mascaretes i hi havia moltes ganes per part de tothom de que arribés la festa major i de gaudir-ne.

L’alcalde ha posat  en valor la programació d’actes i espectacles que “ha satisfet el públic infantil, les famílies i la gent gran’; i ha avançat que  “estem treballant perquè la Festa Major del 2023 sigui la més gran que ha tingut mai el poble”.

Sant Jaume de Llierca tanca avui dimarts l’extensa programació d’actes de la Festa Major, que ha tingut lloc del 22 al 26 de juliol, i que ha assolit un gran èxit de participació i d’assistència. Cal recordar que aquest programa ha estat confeccionat, de forma conjunta, entre l’Ajuntament, la Comissió de Festes i les entitats i associacions del poble.

L’alcalde Jordi Cargol, satisfet amb la programació dirigida a tots els tipus de públic, ha anunciat que “ja estem treballant perquè la Festa major 2023 sigui la més gran que hagi tingut mai Sant Jaume de Llierca”. També, ha dit, “volem que els veïns i veïnes del poble hi prenguin part de forma activa i gaudeixin de la festa major des d’una altre punt de vista”. En aquest sentit, ha avançat, a més, que es tornarà a fer una crida a ser voluntari o voluntària de la Festa Major ja que enguany han estat més de 40 persones les que s’han incorporat a ajudar a la preparació de la festa.

A més a més l’alcalde ha agraït la tasca dels treballadors municipals, de la Comissió de Festes, de les entitats i associacions, i de totes les persones voluntàries que hi col·laboren, per fer possible la Festa Major. Cal donar les gràcies, també, als nous balladors de la faràndula i especialment als balladors de la Talena: Marc Minguez, Pere Davesa i Lluís Bosch.

Per la seva banda, la regidora de participació, Maria Vila, ha dit que “hem organitzat actes estrella i hem aconseguit reunir centenars de persones amb ganes de passar-ho bé i tirar endavant”.

Vila ha destacat actes com la presentació dels nous capgrossos, en Fluvià i la Capelleta, i la restauració de la Talena, el concurs de dibuix, el concert de Miquel del Roig entre altres.

El regidor de Cultura, Lourdes Barris, ha afirmat que “estem molt contents amb el feed-back que hem tingut de la Festa Major i, per aquest motiu, creiem que vam fer una aposta guanyadora a l’hora de seleccionar els actes i espectacles per a nens i nenes i joves, que han tingut molta acceptació i això ho hem detectat en tots els espais, atès que hem omplert de gom a gom”; sobretot les activitats per a joves i el concert de Di-versiones

Durant aquest cap de setmana, s’ha organitzat activitats per a joves, activitats infantils,, missa solemne, el vermut popular, entre altres actes. De la programació destaquen, també, per exemple, l’espectacle infantil de la Coloraines Band i la tradicional Tornaboda.

Malauradament també s’han hagut de suspendre diferents actes. Per una banda el concert i ball amb l’orquestra Meravella a causa de la pluja i, per l’altra, els focs artificials no es van realitzar degut a les altes temperatures i al risc d’incendi que hi ha a tot el país.

Tot i aquests imprevistos, no ha faltat la proclamació de l’hereu i la pubilla de Sant Jaume de Llierca 2022, enguany són Max Formatger i Abril Boix.

Clica aquí per veure els àlbums de fotos i vídeos de la Festa Major 2022

220722 CONCURS DE DIBUIX – FESTA MAJOR

220722 PRESENTACIÓ NOUS CAPGROSSOS – FESTA MAJOR

220722 ACTIVITATS JOVES – FESTA MAJOR

220722 NIT JOVE – FESTA MAJOR

220723 CONTES INFANTILS – FESTA MAJOR

220723 CONCERT DIVERSIONES – FESTA MAJOR

220724 COLORAINES BAND – FESTA MAJOR

220725 MISSA SOLEMNE – FESTA MAJOR

220725 CERCAVILA – FESTA MAJOR

220725 VERMUT – FESTA MAJOR

220725 SARDANES – FESTA MAJOR

220725 HEREU I PUBILLA 2022 – FESTA MAJOR