Inauguració de les obres de remodelació de l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca

El passat 29 de setembre es va portar a terme la visita de valoració de les millores d’ampliació de l’Escola Les Escomes. Jordi Cargol, alcalde del municipi, juntament amb Lourdes Barris, regidora de cultura i educació, Marc Minguez, regidor de seguretat, Aleydis Viñolas, directora de l’escola, Maria Collell, cap d’estudis, Xavier Vilà, de l’Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar de la Generalitat de Catalunya, Jordi Carreres, cap d’obra i manteniment i Tura Bru, representant de AFA van poder veure de primera mà totes les obres d’acondicionament.

Les millores han consistit principalment en una ampliació de 4 aules més a les ja existents, la creació d’una sala de psicomotricitat, una sala específica pel professorat i lavabos pels nens.

El cost total d’aquestes remodelacions és de 600.000€ dels quals un 60% el subvenciona el Departament d’Ensenyament i, el 40% restant, l’ajuntament de Sant Jaume de Llierca amb fons propis.

Aleydis Viñolas, directora de l’escola, Maria Collell, cap d’estudis, han agraït molt les obres i totes les tasques de manteniment i recursos. “Som conscient que l’ajuntament del poble fa un gran esforç per millorar l’escola”.

Per altra banda, Tura Bru, membre de l’AFA comenta que “aquestes obres són el reflex de l’ esforç del poble per una escola de qualitat pels nostres infants”.

Finalment, Jordi Cargol, alcalde del poble, explica que “volem que l’escola Les Escomes sigui refent a la zona per la seva transformació pedagògica, és per això que hi apostem. No volem unes obres que durin un curs, hem realitzat unes obres d’adequació per tenir escola nova molts anys. Hem pres aquesta decisió perquè pensem que és la millor i més factible per al futur del nostre poble.” afegeix Cargol.

Durant any 2017 es va arribar a un acord entre Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Sant Jaume de Llierca per fer les obres d’ampliació i evitar, d’aquesta manera, la instal·lació de barracons.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de la Inauguració de les obres de remodelació de l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca