El suport de GarrotxaDomus en la instal·lació de plaques fotovoltaiques, ens ho explica un dels usuaris del servei de reformes d’habitatges de la Garrotxa.

Els propietaris que volen instal·lar sistemes d’energia renovable als seus habitatges amb l’objectiu d’estalviar en la factura energètica o bé per una consciència de respecte al medi ambient han de tenir  en compte tots els escenaris possibles i per això «val més acudir a tècnics preparats per fer els estudis i projectes» necessaris. Ho assegura Lluís Colldecarrera, un veí d’Olot que volia instal·lar plaques fotovoltaiques a casa seva i va demanar assessorament al programa GarrotxaDomus. Colldecarrera diu que sense l’ajuda dels tècnics del programa «ves a saber si el cost hauria sigut igual o més alt o potser m’hagués equivocat a l’hora de fer-ho» i reconeix que «tot sol, tècnicament, no hauria sigut capaç de tirar endavant».

Assessorament tècnic i sobre la normativa vigent

Lluís Colldecarrera explica que els tècnics de GarrotxaDomus li van fer un estudi de viabilitat per la instal·lació de les plaques fotovoltaiques però també el van assessorar sobre els permisos, els estatuts i la regulació sobre comunitats de veïns perquè casa seva forma part d’un edifici amb altres propietaris. En aquest sentit, agraeix les gestions dutes a terme pel programa i, especialment, als seus veïns per haver arribat a un acord per poder instal·lar les plaques fotovoltaiques per un període de vint anys.

Excedent d’energia

Colldecarrera assegura que les seves plaques solar ja són rendibles i generen un excedent d’energia que, ara per ara, introdueix a la xarxa elèctrica per tal que no es perdi, obtenint una compensació a la factura de la llum. Ara torna a estar en contacte amb GarrotxaDomus per buscar altres formes per aprofitar millor aquesta energia sobrant, per exemple, per escalfar l’aigua sanitària. Lluís Colldecarrera recomana als propietaris que vulguin emprendre una obra d’aquest tipus que acudeixin al programa GarrotxaDomus per obtenir assessorament i perquè «els hi faran un estudi de l’habitatge i de les necessitats de cada cas». També recorda que la seva instal·lació li ha permès acollir-se a dues ajudes a nivell municipal com són bonificacions amb la llicència d’obres i amb l’IBI.

Tota la informació del programa a través del teu Ajuntament o www.garrotxadomus.cat