El llegat pessebrístic de Miquel Gironès a Sant Jaume de Llierca

Aquestes festes de Nadal tots els qui van visitar l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca van poder gaudir d’una fantàstica mostra de pessebres de Miquel Gironès. L’exposició està formada per 13 diorames que representen el pessebres d’arreu del món, des dels coneguts paisatges de la Garrotxa, fins als exòtics escenaris d’Egipte i Betlem.

Sant Jaume de Llierca, podrà gaudir any rere any d’aquesta exposició, doncs el passat 14 de desembre, el mateix artista va fer donació de la seva obra a l’ajuntament,.

L’ajuntament de Sant Jaume de Llierca, va voler agrair la donació a Miquel Gironès en un emotiu acte a la Sala de Plens, on l’artista va poder explicar la seva obra i l’estreta relació que té amb el municipi. Gironès va explicar que “Vaig néixer a Sant Jaume i amb 27 anys me’n vaig anar a viure a Olot. Amb aquests pocs anys hi faig fer molt bons amics. Sant Jaume sempre ha estat un municipi molt especial per a mi, i n’estic orgullós que sigui aquí on deixo el meu llegat pessebrístic” .

L’alcalde,  Jordi Cargol, va posar de manifest el valor de les peces donades al municipi, “estic convençut que avui fem un acte de justícia reconeixent l’obra magnífica de Miquel Gironès i la seva aportació al món del pessebre, però també agraint-li personalment la seva generositat i el seu suport per constituir la mostra de pessebre permanent al poble

Les peces donades per Miquel Gironès estaran exposades de forma permanent a la planta baixa de la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament.