Dona sang amb en Pere Ribas i els jugadors del C.F. Sant Jaume

Pere Ribes, comentarista esportiu invident i els jugadors del C.F. visitaran el punt de donació de Sant Jaume de Llierca.

Amb aquesta acció, en Pere Ribes i els jugadors del C.F. Sant Jaume volen vol fer una crida a la població perquè acudeixi a donar sang el proper dimarts 21 de gener de 17 a 21 h al Centre Cívic del poble ja que després de les festes nadalenques els quiròfans i centres hospitalaris tornen a estar a ple rendiment i molts pacients necessiten transfusions de sang.

Cada dia són necessàries 1.000 donacions a Catalunya. La demanda de sang és constant, no només en casos d’emergència. Cada dia, els hospitals i clíniques precisen sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts tractaments mèdics requereixen transfusions. Malgrat els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara, la sang no es pot fabricar i tan sols es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.

La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats. No comporta cap risc, però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació i fins i tot la vida.

Els requisits per donar sang són molt senzills, n’hi ha prou amb gaudir d’una bona salut, tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilograms.

200121_Donacio-sang