“Colorete, Colorado” un contacontes que trenca estereotips a Sant Jaume de Llierca

Aquest dissabte 30 d’octubre, a Sant Jaume de Llierca Personaje Personaje ha fet el seu contacontes “Colorete, Colorado”. El primer que li pregunten algunes de les criatures assistents és si és un noi o una noia. Malgrat que els infants podrien semblar més lliures i obertes de ment que les persones adultes, en ser aquestes qui les eduquen, repeteixen patrons, creences i encasellaments de la gent gran.

Colorete Colorado és un taller de contacontes que no vol ser educatiu sinó participatiu i experiencial, per jugar i fer-se preguntes sobre els rols de gènere, el binarisme, i opressions i discriminacions de la societat patriarcal com el masclisme, l’homofòbia i la xenofòbia.

El contacontes és “un espai segur al qual no poden venir la violència ni els seus amics”, com ara el patriarcat i el racisme, explica la travesti a la canalla en arribar. I parlen de què és la violència, qui l’ha patit en alguna ocasió i mentre es vesteixen i es maquillen els explica contes reveladors.

Molta de la seva feina està dirigida al treball social i, en concret, amb la infància. Fa tallers i contacontes per fer volar la imaginació i trencar estereotips i apriorismes. “Les criatures per suposat que tenen interès en nosaltres. La meva vida hagués estat molt més feliç si hagués vist algú com jo o les meves amigues simplement caminant pel carrer. Si hagués sabut que podem existir, crec que hagués trobat molta més felicitat abans” explica Personaje Personaje.

Segons Lourdes Barris, regidora de cultura, “Aquest espectacle ens ajuda a reflexionar que tothom és com és, i que amb respecte i empatia es pot créixer i ser feliç”. “Des de petits els infants juguen i viuen les diferències amb naturalitat i això s’ha de mantenir quants ets jove, adult i gran. Els ajuntament hem de treballar en l’educació i prevenció per evitar problemes més endavant” afegeix Barris.

Clica aquí per veure l’àlbum de fotos de l’espectacle Colorete Colorado