Servei de joventut

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca aposta per el jovent del poble, tot desenvolupant polítiques i accions concretes destinades a aquest col·lectiu (14-25 anys).

L’objectiu de les polítiques de joventut és desenvolupar les capacitats en els joves per tal que puguin realitzar el propi  projecte de vida al municipi, amb igualtat d’oportunitats respecte altres territoris. És per això que des de l’Àrea de Joventut es posen els mitjans per tal que hi hagi una oferta de lleure i d’oci, que es facin activitats formatives i educatives, que hi hagi ofertes de feina i pisos de lloguer accessibles, que tinguin accés a les noves tecnologies…

Per altra banda disposem del suport d’una tècnica de joventut que es dedica exclusivament al jovent. Les seves tasques principals consisteixen en:

  • atendre tant les consultes com les demandes dels joves, fent així d’intermediari entre l’Ajuntament i els joves,
  • realitzar la redacció, seguiment i avaluació del Pla Local de Joventut.

Si teniu algun dubte us podeu posar en contacte amb la tècnica de joventut del municipi:

Cristina Riera – criera@garrotxa.cat – 618509099 / 972275242

http://www.facebook.com/cris.tecnicadejoventut

Podeu trobar més informació de joventut a nivell comarcal a:

 

Espai Jove Wiki

logo_espai_jove

L’Espai Jove Wiki de Sant Jaume de Llierca, està ubicat al carrer Indústria número 9, al centre de la població. Està obert des del 2006 i és un punt de referència i un espai de trobada pels joves del municipi on s’ofereixen una sèrie d’activitats de dinamització i espais lúdics per tal que els joves gestionin el seu temps lliure al poble.

Està dividit en diferents espais: la recepció, amb el punt d’informació juvenil i una cartellera d’informació; una sala d’ordinadors; i una sala d’activitats equipada amb sofàs, taula de tallers, jocs de taula, pantalla i projector, equip de música, X-box… Aquesta sala té la possibilitat de dividir-se en dues per així poder fer a la vegada per dos tallers diferents.

Aquest espai compta amb la figura d’una dinamitzadora juvenil (la Carmina), que és l’encarregada de dissenyar les programacions d’activitats, la memòria anual i el projecte del servei. A més, també és l’encarregada de coordinar els tallers i atendre les consultes directes que es facin per part dels joves.

Espai_jove1  Espai_Jove3  Espai_jove2

 

Annex a l’Espai Jove Wiki podem trobar la Sala de lectura i repàs que, tot i tenir un calendari d’activitats propi dirigit a altres grups d’edat (i on els infants de fins a 9 anys han d’anar acompanyats sempre d’un responsable major d’edat), Esta obert a tota la població en general: pretén oferir un espai on es pot fer els deures, estudiar, llegir, préstec de llibres e inclús compartir una estona de lectura o jocs amb els pares a la sala infantil… L’espai de deures està pensat perquè els usuaris del servei hi puguin venir a treballar i estudiar, estarà equipat amb diferents taules de treball, també en aquest espai, és pot accedir al wifi que és públic per treballar i consultar.

En aquest espai, els infants (menors de 9 anys) hauran d’anar sempre acompanyats d’un responsable, ja que la persona que està dinamitzant l’Espai, no pot tenir una atenció personalitzada cap a un col•lectiu d’infants.

logo_Sala_lectura  Espai_jove5  Espai_Jove4

 

HORARI:

Sala de Lectura i Repàs (excepte festius i vacances): de DILLUNS a DIVENDRES, de 16:30h a 18:00h.
Espai Jove Wiki (excepte festius i vacances): de DILLUNS a DIVENDRES, de 18:00h. A 20’30h.

Durant els períodes de vacances escolars aquest horari es pot veure modificat.

Podeu trobar-nos directament a l’Espai Jove Wiki o a través de: