Educació

  • Escola Bressol El Petit Lledoner

    Les nostres dades

     

     

     

    Vídeo “Un passeig per l’escola”

    20 05 13 Clica aquí per veure el vídeo “Un passeig per l’escola” Carta explicativa del vídeo

     

  • Escola Les Escomes

    En aquest apartat us deixem l’enllaç del blog de l’Escola amb recursos per a la mainada https://agora.xtec.cat/escola-les-escomes/

    Ens en sortirem! #joemquedoacasdsa

  • Acollida matinal

    Servei Acollida Matinal. Curs 2023-2024

    Aquí us podeu descarregar el Protocol del Servei d’Acollida Matinal


    Servei Acollida Matinal. Curs 2023-2024

    • Què és el servei d’acollida matinal?

    Per tal de facilitar la conciliació de la vida laboral amb els horaris escolars, l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca posa a la vostra disposició un servei d’acollida matinal previ a l’inici de les classes, de de les 7.30 hores fins a les 9.00 hores, durant tots els dies lectius.

    Aquest servei està pensat per a les famílies on els pares comencen a treballar molt d’hora al matí i necessiten que els nens i les nenes estiguin atesos mentre no comencen les classes, oferint un espai agradable i lúdic. També està pensat per a les famílies que necessiten utilitzar aquest servei d’una manera esporàdica i puntual.

    Teniu dues opcions de servei:

    OPCIÓ 1. Servei de 1.5h De dilluns a divendres de les 7.30 a les 9.00 h

    OPCIÓ 2. Servei de 30 minuts De dilluns a divendres de les 8.30 a les 9.00 h

    • Com funciona el servei?

    L’entrada al servei d’acollida es fa per la porta blanca dels mestres. L’espai destinat per utilitzar el servei és el passadís o el menjador de l’escola, un lloc tranquil i agradable on els nens i les nenes poden realitzar les activitats proposades. Per als infants més petits les activitats poden ser jocs de taula, puzles, encaixos contes… Per als més grans, els escacs, pintura de mandales, llegir, estudiar o fer qualsevol consulta al fons de la biblioteca…

    Les persones responsables d’aquest espai són monitores gestionades des d’Arriant

    Per fer ús del servei d’acollida, només cal adreçar-se directament al servei a través del full d’inscripció que us podeu descarregar en aquest enllaç o bé demanar-ho a les pròpies monitores

    • Preus del servei
    OPCIÓ A

    De 7:30 a 9:00 (1,50h)

    import (euros)

    OPCIÓ B

    De 8:30 a 9:00 (30m.)

    import (euros)

    A) Mainada censada al municipi
    Quota mensual per 40,51 20,25
    Quota mensual per 2 fills 54,01 23,64
    Quota mensual per 3 fills 81,02 40,51
    Quota esporàdica (dia/infant) 5 2,5
    B) Mainada no censada al municipi
    Quota mensual per fill 60 31
    Quota mensual per 2 fills 78 40
    Quota mensual per 3 fills 113 57
    Quota esporàdica (dia/infant) 7,25 4,5

    * A partir del 7è dia d’acollida esporàdica es cobra la quota mensual.

  • Informació dels ajuts de menjador i transport
    A tenir en compte per a totes les famílies de Sant Jaume de Llierca:
    • Per atendre els dubtes i ajudar a emplenar els documents cal adreçar-se al consell comarcal 972 274 998 on us donaran cita prèvia. L’Ajuntament no us podrà ajudar en aquesta tasca.
    • Només us podreu adreçar a l’ajuntament per entregar els documents (demanant cita prèvia), on us faran una còpia amb segell d’entrada.
    • El termini per presentar les sol·licituds és del 15 de juny al 31 de juliol.
  • Famílies
    • Informació del programa  “Créixer en Família“

    La Secretaria d’Afers Socials i Famílies,  del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, impulsa el programa d’orientació educativa per a famílies “Créixer en Família“, adreçat a pares i mares amb fills i filles de 0 a 18 anys que es desenvolupa, des de l’any 2013 a ajuntaments, ampes, escoles, centres de salut, biblioteques, centres cívics, etc.

     Aquest programa està basat en el concepte de parentalitat positiva, i està dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies per a exercir el seu paper educatiu, amb l’objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les mateixes capacitats dels progenitors i la millora del seu benestar.

    Es tracta de cicles de tallers, que són espais de reflexió i intercanvi d’experiències entre pares i mares guiats per professionals experts en temes educatius i dinàmiques familiars. El programa utilitza un material didàctic que garanteix la unitat i qualitat del contingut de les sessions, i una  metodologia experiencial. És un programa sense cap cost per a les famílies, ni pels ens territorials que hi participen.

    Els cicles, dividits per franges d’edat dels fills i filles  dels participants (0-3 anys, 3-6 anys, 6-12 anys, 12-16 anys i 16-18 anys), es realitzen en diferents municipis de tota Catalunya i consten de 6 sessions de dues hores al voltant de temàtiques tals com: els vincles, l’autonomia, l’autoritat, les estratègies educatives, la resolució de conflictes, les responsabilitats en l’àmbit domèstic, el lleure i l’entorn, el paper educatiu de l’escola, etc.

    Us convidem a visitar la pàgina web del “Créixer en família” on trobareu tota la informació del programa.

    Especialment, us convidem a veure un vídeo promocional del programa que hem elaborat a partir de la participació de diverses famílies en diversos cicles de tallers del programa  >> Veure vídeo promocional

  • Recull de premsa del món educatiu

    En aquest enllaç trobaràs el resum de premsa d’avui, elaborat per la Federació de Moviments per a la Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Propedagògic amb la col·laboració de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona.

  • Actes relacionats en el món de l'educació

    200214 grega

  • Guia de l’alimentació saludable en l’etapa escolar

    21 centres educatius de la Garrotxa començaran el 2020 reduint el consum de sucres i envasos d’un sol ús als menjadors escolars. Aquesta és una iniciativa del servei d’Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa juntament amb els centres i Serunión, l’empresa responsable del servei per promoure la conscienciació dels estudiants a reduir el consum de sucres afegits.

    La guia facilita informació, eines i recursos a les famílies, centres educatius i serveis de restauració escolar per preparar acuradament les planificacions alimentàries i alhora promoure hàbits alimentaris saludables i sostenibles entre la població infantil.

    Recomanacions per plantejar les celebracions infantils a les escoles de forma saludable, segura i sostenible.
    Informació, propostes i exemples per preparar carmanyoles saludables i segures, per menjar en l’entorn escolar.
    Les sortides escolars són considerades una gran eina educativa. En aquest document trobareu recomanacions per fer del pícnic un àpat saborós, segur i saludables, amb exemples d’entrepans i carmanyoles
    Es tracta d’una revisió sobre les característiques de l’alimentació vegetariana i vegana, abordant aspectes nutricionals, de salut i culturals alhora que planteja la possibilitat de contemplar aquesta opció en l’entorn de les programacions de menús escolars.
    Document que explica què són les begudes vege­tals, quina és la seva composició nutricional i quin és el seu paper en la dieta
  • SOAF

    🥰SOAF, SERVEI D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LES FAMÍLIES

    🗓️Consulta els tallers per a famílies que es realitzen de forma gratuïta

    👉🏼El SOAF és un espai de suport, orientació i acompanyament a la criança i l’educació dels fills i filles.

    Els professionals del servei ofereixen orientació i pautes educatives, escolta i atenció als dubtes de les famílies, així com eines i estratègies pràctiques i efectives per resoldre situacions de dificultat o problemes relacionats amb la criança i l’educació.